Harsen

Wat is harsen?

Harsen is een vorm van ontharen door middel van epilatie. Dit wil zeggen dat de haar er met haarwortel en al er uitgetrokken wordt. Harsen kan zowel voor het lichaam als voor het gezicht.

Bij ons wordt er gebruik gemaakt van het PHD (Professional Hygenic Disposable) hars-systeem. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van hygiënische wegwerpapplicatoren. Voor iedere klant gaat er een nieuw opzet stukje op, waardoor het dus een erg hygiënische vorm van harsen is.

De hars die er gebruikt wordt is een honing hars en wordt verwarmd in een harscomfort. Voor de erg gevoelige huid is er een tea-tree versie. Daarna wordt  de huid gedesinfecteerd met een speciale lotion en de hars wordt op de huid aangebracht, vervolgens wordt de hars er met een harsstrip weer afgetrokken daarna wordt er een huidherstellende en verzachtende crème aangebracht. 

De haren blijven na het harsen 3 tot 6 weken weg, waardoor het ideaal is voor op vakantie.

Voordat u iets laat harsen is het verstandig om de haren tot een halve centimeter te laten groeien en geen bodylotion op te doen voor u zich laat harsen. (deodorant op de oksels mag wel). Na het harsen mag u een dag niet in de zon of onder een zonnebank, om verbranding te voorkomen.

Waarom harsen?

Omdat:

✓ De haren 3 tot 6 weken wegblijven.
✓ De haren zachter en lichter terugkomen
✓ U zich niet meer iedere dag hoeft te scheren

Wanneer beter niet harsen?

Wanneer:

✓ U last heeft van spataderen.
✓ U een ernstige bloeduitstorting heeft op het te behandelende gebied.
✓ Uw haren korter zijn dan een halve centimeter.
✓ U die dag body-lotion heeft gebruikt op het te behandelende gebied.